KLUBMESTERE

2. Alex

1. Bertel

3.

Der afholder klubmesterskaber hvert år

Kadetfinalisterne 2012 - Mark og Alex

Der var DM for veteraner søndag 26. august 2012. Stævnet blev afholdt i Fægteklubben Trekanten's lokaler i det nordlige København. Fra Hillerød Fægteklub var kun jeg mødt op, idet de øvrige "veteraner" var forhindret af den ene eller anden grund.

Der er opdeling i aldersgrupper: 40-49 år, 50-59 år, og 70+. Iflg. de normale regler betyder det, at fægter f.eks. en 45-årig mod en på 53, så starter den 45-årige med minus et aller andet antal touchéer, for at kompensere for aldersforskellen, og lige sådan for de følgende 10-års perioder. I gruppen 70+ var der kun én tilmeldt fægter, og han var et kvarter før opråb endnu ikke kommet. Så jeg blev spurgt, om jeg var villig til at fægte i gruppen 50-60 år. Det var i orden for mig; dog spurgte jeg den tekniske leder, som også er landstræneren (er russer), hvor mange touchéer, de øvrige i gruppen så ville skulle indhente over for mig. Men det ville der ikke blive tale om ved dette stævne, bestemte han.

Lige før kårdefægtningens begyndelse (der var også fleuret- og sabel på

programmet) dukkede den 75-årige fægter, Erik Pock, op. Så han og jeg kom som de to ældste deltagere til at duellere i den udslagsgivende runde. Det blev en ganske hård kamp, men Pock, som er kendt som en dygtig fægter (og femkampskæmper., hvor han iflg. Steff er verdensmester sin aldersgruppe.) vandt 10-7.

Ved medaljeoverrækkelsen fik jeg, til min overraskelse, en guldmedalje, og Lene Jensen fra den arrangerende klub Trekanten nævnte, at det var første gang i dansk fægtnings historie, i hvert fald i nyere tid, at der var givet en medalje til en 80-årig. Pock fik ligeledes en guldmedalje for sin klasse på 70-79 år. Under uddelingen gratulerede landstræneren mig adskillige gange, og der blev taget billeder af os.

Det er mit indtryk, at samme træner har villet se mest på deltagernes fægtemæssige indsats og kunnen, fremfor at gå op i deltagernes alder, eller at der normalt ikke er nogen klasse "80-89" (eller for den sags skyld nogen endnu ældre, hvis det skulle forekomme!).

Det var, selvfølgelig ikke mindst for mig, en rigtig spændende og dejlig dag, og Hillerød Fægteklub kom endnu en gang "på forsiden".

Bertel Rønne